MENY

 
 
Nyheter
Biografier
Lenker
Intervjuer
Anmeldelser
Forum
Filmgalleri
Filmplakater
Skrivebordsbakgrunner
Redaksjonen
Din konto

 
 
 
 
 

SØK

 
 
Search Type:


Advanced Search
 
 
 
 
 

AVSTEMNING

 
 
Beste "new french extremity horror"?

In My Skin (2002)
Haute tension (2003)
Calvaire (2004)
Satan (2006)
Ils (2006)
Eden Log (2007)
Inside (2007)
Frontière(s) (2007)
Martyrs (2008)
Vertige (2009)



Results
Polls

Votes: 1535
Comments: 0
 
 
 
 
 

ANMELDELSER

 
 

·  Paranormal Activity 3 (2011)
·  Halloween 6: The Curse of Michael Myers (1995)
·  John Dies at the End (2012)
·  Here Comes the Devil (2012)
·  Crawl (2011)
·  Stitches (2012)
·  Maniac (2012)
·  Inbred (2011)
·  ABCs of Death, The (2012)
·  Morituris (2011)
 
 
 
 
 

TOPP 100 SKREKKFILMER

 
 
 
 
 
 
 

Login

 
 
Nickname

Password

Security Code: Security Code
Type Security Code

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
 
 
 
 
 

Forums

 
 

 The ability attempt is something new to FIFA 15
 buy fifa 15 coins try to lead your favourite nation
 Nike Free MANY OF THESE PEOPLE MOLZEN SAYS ARE O
 Portafoglio Louis Vuitton 1, Golden Dawn party member and pa
 Trx Workouts Several others my age also have prostate
 Louis Vuitton Borse As a gesture of thanks to the community
 relieve comes into the tournament
 they will find everything in order
 They when Demichelis header angle
 They are in a good position

Skrekkfilm.com Forums

 
 
 
 

House of Dracula (1945)

Grev Dracula oppsøker doktor Edelman i håp om å bli kvitt sin sykdom som vampyr. Edelman går med på å hjelpe den slitne vampyren og setter i gang sine eksperimenter. Det er bare et problem og det er at Dracula ikke klarer å holde tennene sine unna Edelmans attraktive assistent. I tillegg smitter han Edelman med sitt blod og gjør doktoren om til en slags «Dr. Jekyll og Hyde»-lignende kar med spaltet personlighet. Samtidig kommer også varulven Talbot til Edelman for å få få hjelp til å bli kvitt hans sykdom som gjør han til varulv.

På 30-tallet herjet Universal med diverse monsterfilmer der de to største var «Dracula» og «Frankenstein». «The Wolf Man» derimot kom i 1941 og med unntak av «Creature of the Black Lagoon» ble det Universals siste store monstersuksess.

Clash of the Titans
Derfor tok Universal å melket det siste de kunne av suksessen fra disse monstrene da de tydeligvis ellers var temmelig tomme for ideer. Disse monstrene ble satt sammen i ulik møter som i for eksempel «Frankenstein Meets the Wolf Man» og «House of Frankenstein». «House of Dracula» forsetter fra «House of Frankenstein» som kom året før, også den regissert av Erle C. Kenton. Filmen bryr seg dog ikke om å forklare hvorfor de involverte fremdeles er i livet og den slags. I tillegg til det er egentlig manuset i beste fall kun tåpelig med alle sine vendinger og merkelige ting som skjer. I verste fall er historien kjedelig da mye av filmen er basert på eksperimenter og dårlige forsøk på å inkludere de tre monstrene i filmen. Frankensteins monster ender opp for eksempel med en minimal og helt ubetydelig rolle i filmen. «House of Frankenstein» var ikke uten sine problemer den heller, men hadde i hvert fall en god underholdningsverdi, mens denne ikke klarer å holde på interessen til tross for den korte filmtiden på litt over en time.

Filmen har mange av de kvalitetene som generelt Universals filmer hadde på 30- og 40-tallet som god kinematografi, god filmmusikk og gode skuespillere. Men det er dessverre ikke alltid nok for å lage en god film. Så tiltross for finansiell suksess markerer denne filmen slutten på de klassiske monstrene Dracula, Frankenstein og Wolf Man for Universals del. Senere ble disse kun redusert til komikk hos Abbott og Costello.

Bilder fra filmen

Regi: Erle C. Kenton
Skuespillere: Lon Chaney Jr., John Carradine, Martha O'Driscoll, Lionel Atwill, Onslow Stevens, Jane Adams, Ludwig Stössel, Glenn Strange, Skelton Knaggs
Land: USA


Dato for anmeldelse:
August 24th 2010
Anmeldt av: Runar Pettersen
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0037793/
Treff: 436

  

[ Reviews Index | Post Comment ]