MENY

 
 
Nyheter
Biografier
Lenker
Intervjuer
Anmeldelser
Forum
Filmgalleri
Filmplakater
Skrivebordsbakgrunner
Redaksjonen
Din konto

 
 
 
 
 

SØK

 
 
Search Type:


Advanced Search
 
 
 
 
 

AVSTEMNING

 
 
Beste "new french extremity horror"?

In My Skin (2002)
Haute tension (2003)
Calvaire (2004)
Satan (2006)
Ils (2006)
Eden Log (2007)
Inside (2007)
Frontière(s) (2007)
Martyrs (2008)
Vertige (2009)Results
Polls

Votes: 2106
Comments: 0
 
 
 
 
 

ANMELDELSER

 
 

·  Manhunter (1986)
·  Black Sunday (1960)
·  Paranormal Activity 3 (2011)
·  Halloween 6: The Curse of Michael Myers (1995)
·  John Dies at the End (2012)
·  Here Comes the Devil (2012)
·  Crawl (2011)
·  Stitches (2012)
·  Maniac (2012)
·  Inbred (2011)
 
 
 
 
 

TOPP 100 SKREKKFILMER

 
 
 
 
 
 
 

Login

 
 
Nickname

Password

Security Code: Security Code
Type Security Code

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
 
 
 
 
 

Forums

 
 

 Proceed to Buy NBA 2k16 MT
 different aura kingdom gold security perimeters
 FIFA Cup - Van Persie stoppage time equalizer West Ham Unite
 Arsenal suffered another humiliating 1-2 Tottenham negative
 Things to Do While Moving or Shifting Your Office
 Treatment of hair loss should be targeted
 Every hair have oil glands
 Things to Do While Moving or Shifting Your Office
 my mind, except for the bridal dress sculpture
 tacky and bougie and lame these rings

Skrekkfilm.com Forums

 
 
 
 

Boogeyman, The (1980)

Søskenparet Willy og Lacey smugtitter på moren i det hun skal til å ha sex med en sinna mann som likså godt binder Willt fast i sengen sin i kjølevannet av dette. Willy blir sluppet løs av sin søster og tar hevn med å knivstikke mannen til døde. Tyve år senere sliter søskenparet med de forferdelige hendelsene den natten, og Willy har faktisk ikke sagt et ord siden den kvelden. Da et brev kommer fra moren om et ønske å se barna sine igjen kommer minnene tilbake.

«The Boogeyman» av de mange omdiskuterte filmen fra den beryktede «video nasty»-listen i England på 80-tallet. Egentlig er ikke denne noe særlig grafisk i det hele tatt, men man kan vel si den kom på rett sted til rett tid. Filmen ble også forbudt i Norge.

King of turkeys!
Den tyske regissøren bak denne filmen, Ulli Lommel, har stort sett de seneste årene blitt sammenlignet med hans landsmann Uwe Boll. Sistnevnte burde vel ikke trenge nærmere presentasjon da han blir sett på nåtidens Ed Wood. En solid kalkunregissør som lager den en møkkafilmen etter den andre. Ulli Lommel er faktisk verre enn disse to på sett og vis fordi de siste femten årene har gitt ut brutalt mye også. Tar du en raskt kikk på tidenes mest demokratiske filmnettside IMDB så finner du ut hvor landet står. «Bloodsuckers» fra 1997 får 1.4 i poeng, «September Song» fra 2001 får 1.5, «Zombie Nation» fra 2004 får 1.6, «Curse of the Zodiac» får 1.2, og slik kan jeg egentlig bare forsette til gikta tar meg. Her har vi en kar som skraper altså på det absolutt bunnivå og har flere av titlene sine inne på «Bottom 100»-listen til IMDB, om de bare har klart å få inn nok stemmer. Godt jobbet.

Ulli Lommel har dog et del av respekt i seg da han er en gammel mann i faget og laget blant annet den tyske filmen «Tenderness of the Wolves» tilbake i 1973 som regnes som en klassiker. Også «The Boogeyman» kan sees på som en klassiker på sett og vis, i hvert fall historisk sett. Filmen var nemlig en gedigen kassasuksess da den kom ut og fra sitt minimale budsjett på 300,000 dollar tjente den inn over 35 millioner dollar. En ubetinget suksess som ga filmen to oppfølgere, dog ingen av de regissert av Ulli Lommel.

Filmen har sine sider, som litt stemningsfull musikk, sterke og stemningsfulle fargekontraster og noen kule drapsscener. Dog har den også mange forferdelig drapsscener som man nærmest ler høyt av og selve handling er ofte tåpelig. Filmen blir ofte sammenlignet med «Halloween» som kom ut to år tidligere, mye grunnet lignende musikkbruk, mystisk maskert drapsmann og ikke minst introscenen som minner i stor grad om introen til «Halloween». Men her har vi et mer spøkelseorientert tema som går igjennom filmen.

Dette er ikke hva jeg vil kalle en bra film verken objektivt eller subjektivt, da jeg finner filmen ganske så kjedelig. Filmen har dog sine fans og deler av filmen har sine øyeblikk. Ellers ikke en film jeg vil direkte anbefale tiltross for at sikkert mange vil finne den underholdende.

Filmen er gitt ut på DVD i Norge av Another World Entertainment.

Bilder fra filmen

Regi: Ulli Lommel
Skuespillere: Suzanna Love, Ron James, John Carradine, Nicholas Love , Raymond Boyden, Felicite Morgan, Bill Rayburn, Llewelyn Thomas, Jay Wright, Natasha Schiano, Gillian Gordon , Howard Grant
Land: USA


Dato for anmeldelse:
May 12th 2010
Anmeldt av: Runar Pettersen
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0080464/
Treff: 664

  

[ Reviews Index | Post Comment ]

Boogeyman, The (1980)
Posted by Premutos on 2010-05-20 16:17:09
Karakter: 0/10


kjøpte denne nå så gleder meg til å få sett denne :)

Boogeyman, The (1980)
Posted by Deathstalker on 2010-05-12 01:20:43
Karakter: 6/10


4/10??

Jeg likte denne filmen, den har sine absolutte høydepunkter og liker spesielt begynnelsen.